Cornelia Fröjd

Water - A nordic photography project

Cornelia Fröjd

Temat på uppgiften var vatten och man fick frivilligt välja hur och var man ville fota vatten. Jag har fokuserat på själva helheten av vatten i mina tre bilder. Två av bilderna är tagna på samma ställe i min hemstad som heter Järna. Det jag försökte få fram i dessa bilder var strömmen i vattnet som forsar ner på ett rörande sett. Jag tycker om att det blåa från vattnet och det gröna från själva naturen hör ihop på något sätt. Även fast dessa två bilder är liknande så får man en annan känsla av dem.

Den andra bilden är tagen i Stockholm ute vid Djurgårdsbrun. Den här bilden tycker jag har mer mystik i sig då jag använde mig ut av ett grå filter som ska få vattnet att se mer dimmigt ut. Mossan från stenarna har jag höjt den gröna färgen i medan vattnet runt om kring ska se mer dystert och grått ut.

Jag vill att bilderna ska symbolisera det naturliga och mystiska i vattnet för att ge en känsla av vad för samband dem har med varandra, även av vad för detaljer var och en tittar på är väldigt avgörande.