Emma Zabel

Water - A nordic photography project

Emma Zabel

Mina bilder är tagna på platser som betyder väldigt mycket för mig. Stockholm, där jag jobbar, spenderar min fritid på. Skolan, där jag är varje dag och nere i min park där jag växte upp.

   Meningen med mina bilder är att det ska vara ett djup i dem, att vattnet inte bara skulle vara helt blankt, utan att det ska se lite ”mystiskt” ut. Mitt tema, förutom vattnet har ingen röd tråd, jag ville ha en bild som bröt av och det blev min röda lövbild ifrån skolan.

   Jag vill inte sätta något speciellt namn på mina bilder. Jag tycker det är upp till betraktaren själv att som åskådare få tolka och känna.

Jag som fotograf älskar att fota porträtt och modebilder, men efter denna uppgift har min passion även sträckt sig till landskapsfotografi. Till och med så mycket att mitt gymnasiearbete kommer vara landskapsbilder. Jag gillar fotografier som inte alltid är så färgglada och spralliga, utan att fota lite mörkar bilder men ändå få fram en skönhet ur dem. Jag tycker att alla har olika erfarenheter och att man inte ska sätta en tolkning på bilderna, utan att man ska tolka bilderna själv. Det är därför jag valt att inte ge mina bilder namn eller en grundligare beskrivning.