Julia Kraufvelin

Water - A nordic photography project

Julia Kraufvelin

Någon har sagt att ”fotografi hjälper dig att se” och att genom kameran få visa min vision är något jag brinner för. Jag gillar att utforska nya landskap lika mycket som jag gillar att fånga ett ögonblick med endast ett knapptryck.

I min roll som fotograf försöker jag uttrycka mig och visa upp delar av naturen som de flesta missar. Det är fascinerande att se hur mycket abstraktion man kan skapa genom att inte visa allt. Olika landskapstyper är något som jag gillar speciellt mycket. Därför har jag valt att skapa dessa bilder, för att visa för jordens mest dominerande organism, människan, att vår värld är viktig för oss och beroende på våra handlingar påverkar vi vår framtid både positivt och negativt.

Jag vill att du själv skall få tolka bilderna på ditt eget sätt, att du skall få använda din egen fantasi och ditt eget livade sinne för att därmed bygga upp en historia angående dem.

Jag tänker avsluta min text på samma sätt som jag började, med citatet “fotografi hjälper dig att se”. Dock har jag velat utveckla det ytterligare och omformulerat det så här:  ”Fotografi hjälper och inspirerar dig att se olika aspekter på livet och framförallt vår natur”. För mig är fotografi helt enkelt ett sätt att uttrycka mig!

Du är också välkommen att ta en titt på min hemsida:  www.juliakraufvelin.com