Katarina Nikodinoski

Water - A nordic photography project

Katarina Nikodinoski

Två av bilderna (1+3) är tagna hemma hos mig i min trädgård där jag växte upp. Valde att fotografera mina favoritblommor eftersom då blir bilderna mer personliga och jag själv som både fotograf och åskådare blir glad av att titta på dem.

För att fånga temat vatten tog jag hjälp av min mamma som stod och vattnade samtidigt.

Bild 2 är tagen söder om Stockholm i en stad som heter Rönninge. Platsen omges av en massa skog samt vatten.  Jag fann mig en stubbe i vattnet som jag satte mig på och försökte fånga en and i rörelse med lång slutartid för att även fånga flowet i vattnet som rörde sig på grund av vinden.

Alla bilder är tagna på fri hand (utan stativ) och lång slutartid.

Jag fotar helst svartvitt och porträtt men även arkitektur. Älskar att leka med ljus och fånga djupet i motivet som jag fotograferar. Varför jag föredrar svartvitt är nog för att jag anses vara en ledsen själ och tycker svart vita bilder fångar sorg och mörker på ett vackert sätt, fascineras av att något som egentligen inte är speciellt fint kan bli så vackert. Mellan den digitala och analoga kameran så föredrar jag analogt av samma anledning, dock arbetar jag sällan med analogt men när jag gör det så känner jag mig som ett barn på julafton.