Krystian Zarnoch

Water - A nordic photography project

Krystian Zarnoch

Vatten vatten vatten. Ett helt ordentligt men fritt projekt att göra. En möjlighet att skapa ny skapelse, nytt kapitel.

Mina skapelser, idéer var spontana i början. Direkt när vi fick åka in till stan, främst till Djurgården, hade jag alla möjliga idéer om hur och var.

I för sig lät jag naturen ta kontroll över mig istället, vilket fick mig och tänka, känna och tolka med en lugn takt utan att planera.

Resultaten blev inte så många bilder som var tolkningsbara (enbart en eller två) i min del, vilket fick mig och hitta en annan vacker dag då jag kunde gå runt och leta mig fram till uppgiften.
Motivet som sagt blev abstrakt och illusion. Meningen med det var att skapa något som hade med känslorna, tankarna och mentaliteten och göra med hjälp av vatten.


Generellt sett har jag experimenterat i hela arbetsprocessen, både med fotande och med redigerande.  Öppenheten var den största prioriteten, en automatisk prioritet i mig och i det jag skapar.

Två av bilderna var tagna på färjan som tog mig från Hendriksdal till Lidingö och den udda bilden var tagen på Djurgården, samma dag när vi alla i klassen åkte in till stan.

Foto har varit och är en del av mig i mitt liv. Den är ett verktyg som jag använder för att uttrycka saker och ting men även ett verktyg som bevarar värdefulla och intressanta moment i livet.

Innan jag började gymnasiet med fotoinriktningen brukade jag fotografera runt mig med mobilkamera. Då var jag inte lika öppen som jag är nu idag.
Tack vare fotoinriktningen har jag större möjligheter att utveckla mig själv genom att experimentera.
Jag brukar även fotografera på fritiden och har oftast inget konkret motiv eller tema och brukar fota från landskap, natur och djur till urbex*) och allt annat. Med andra ord är det helt random.

Det är sällan jag planerar till 100% utan jag låter det mesta flyta.

Jag har några hemsidor där jag lägger in mina verk där alla har möjlighet och söka sig fram i vad jag skapar.

*) övergivna platser