Linda Sjöström

Water - A nordic photography project

Linda Sjöström

Tankar

I de här bilderna vill jag att känslan eller en tanke ska komma fram som personen har inom sig i bilden. Jag blev inspirerad av en bild jag såg på Pinterest, därifrån fick jag iden om ånga och vattendroppar och att personen ska rita en bild som ska visa den känslan som hon har. Min ursprungsplan var att inte redigera bilderna men hjälp av Photoshop. Men när jag väl började fotografera märkte jag att den bästa lösningen var ändå att använda Photoshop.
I Photoshop har jag satt två bilder på varandra en som är porträttbilden och en bild som har vattendroppar, på porträttbilden gjorde jag så att ångan skulle se starkare ut. Utöver det har jag lagat bilden svartvit.

Jag som fotograf

Jag heter Linda och är 17 år gammal jag kommer från en by som heter Ingå som är ca. 60 km västerut från Helsingfors. Jag har nog alltid varit intresserad av att fotografera. Min första kamera var en Canon pocketkamera som det nog inte blev så bra bilder med. Fotograferandet började mer på allvar när jag gick på åttonde klass. Då fotade jag mest med min Iphone (smarttelefon) som de blev rätt så bra bilder med. Jag funderade på att köpa en systemkamera, men de fick nog vänta tills jag sökte till Prakticum, jag köpte en begagnad kamera som var ganska gammal men jag hade den i ca 1 år och sen köpte jag en ny kamera.
Efter jag köpt den kameran har jag haft den med mig nästan överallt. Nu fotograferar jag helst naturbilder, porträttbilder och evenmangbilder.

http://www.lindasjostrom.com/