Minea Jonsson

Water - A nordic photography project

Minéa Jonsson

Under tiden jag tog bilderna befann jag mig på Kreta. Jag var där med min pojkvän i två veckor och vi var ofta ute och gick promenader längs stranden, och en dag ”besteg” vi också ett berg.  Jag passade då på att ta några bilder på vatten, för vad är inte Kreta? Jo en ö, omringad av vatten.

Min arbetsprocess var väldigt enkel, på grund av det klarblåa vattnet och det fina vädret behövde jag inte lägga så mycket energi på ljussättning. Behövde bara fixa lite små grejer, som tex horisonten i photoshop.

Jag brukar helst vilja att betraktaren skapar egna tolkningar av mina bilder, men denna gång tyckte jag att det passade bra med en liten förklaring.

Mitt intresse för fotografering uppkom under högstadietiden. Jag fick min första egna systemkamera när jag fyllde 13 och den är med mig än idag.  Jag tycker mest om att fånga en specifik händelse, jag tycker inte om att stylta upp människor för att sedan ta en stel bild. Jag tycker också om att fota landskapsbilder. Jag trivs väldigt bra i naturen så då är det självklart att kameran ofta hänger med ut på promenader.