My Eriksson

Water - A nordic photography project

My Eriksson

Vi fick i uppgift att fota vatten.

Så bilderna 1 och 3 är tagna en liten bit ifrån där jag bor, och det är en väldigt mysig plats. Det finns ett vattenfall en liten bit in i skogen. Visste nästan direkt att det var där jag ville fota.

Jag fick låna ett gråfilter vilket jag aldrig använt förut. Det var därför jag valde den här miljön med vattenfallet. Jag ville verkligen få med så att man ser att bara vattnet rör sig. Det är ju det ett gråfilter kan hjälpa till med – att få en längre slutartid. Fick inspirationen ifrån några olika naturfotografer som jag hittade på instagram.

Jag valde de här 3 bilderna för jag tycker de fick en bra röd tråd, gillade att det var en matchande grön ton.

Bild nr 2 vilket då är mittenbilden och tagen när hela klassen var ute och testfotade inför det här vattenprojektet. Så det var inte så mycket tanke i den.

Jag älskar att fotografera och enda sen jag var liten har jag alltid antingen fotograferat eller filmat. Började med att filma med pappas videokamera och sedan brukade jag alltid låna min mammas eller pappas mobiltelefoner. Och utvecklades med vanlig digitalkamera sen när jag blev och äldre fick jag en systemkamera. Jag fotar allt möjligt, men om jag fick välja något specifikt så brukar de alltid bli natur/ porträtt.