Ronny Lindstrom

Water - A nordic photography project

Ronny Lindström

Dagen var den 22 januari när en ny fotograf föddes i en liten stad i Västnyland. Jag har ingen lång fotografisk historia bakom mig, först år 2016 började jag fotografera med systemkamera. För mig är naturfotografering ett stort intresse, men jag tycker också om att pröva på olika fotograferingsstilar för jag vill lära mig det mesta.
Jag tycker inte om att planera för mycket på förhand för då dör kreativiteten och då blir inte heller resultatet det bästa och det jag vill.
Jag vill för det mesta ta/göra bilder som är färgrika och har mycket detaljer. I vattenprojektet tänkte jag att fota vatten inte var tillräckligt,
jag måste tänka ännu bredare än så. Då kom jag fram till att sätta färg i vattnet för att det skall synas bättre och det som för det mesta symboliserar vattnet i bilderna är vattenrörelsen. Det ger också en fin effekt när molekylerna håller ihop när vattnet faller; det är alltså väldigt svårt att få två likadana bilder. Ämnen som jag har använt är kaffe, som dricks väldigt mycket i Finland och Cola, som ju dricks mycket i hela världen.