Vanja Hjort

Water - A nordic photography project

Vanja Hjort

Min första tanke med det här projektet var att ta alla bilder på samma plats, och på så sätt få en röd tråd. De slutgiltiga bilderna är tagna på olika platser, men jag tycker ändå att de passar ganska bra ihop.  Två av dem är tagna i Nynäshamn, den tredje vid en flod i skogen i närheten av min kompis.
Det jag gillar mest med bilderna är att det ser ut som det är olika platser, fast att två av dem är tagna på samma ställe. När jag kollar på dem ser jag en porlande bäck, en sjö och ett stilla hav. Någon vidare titel eller tolkning vill jag inte ge dem, utan alla ser saker på olika sätt och det är upp till betraktaren att ge bilderna sin egen tolkning.


Min fotoresa började med naturbilder eftersom jag bor väldigt lantligt. Jag fotade det som fanns i närheten och då blev det skogen, hästarna och sjöarna hemma hos mig. Sedan har intresset växt sig bredare. Nu gillar jag att ta porträttbilder i studion på skolan och jag har även ett intresse för natt-/stjärnbilder. Kameran hänger oftast med när jag åker till nya platser eller större evenemang. Mobilen är också flitigt använd som kamera när den riktiga systemkameran inte tas med.