Wilhelm Lindgren

Water - A nordic photography project

Hjälp

När livet känns tungt och saknar glöd, är det absolut viktigaste att veta: Du är inte ensam. Våga söka hjälp, sträck ut din hand. För inget mörker är så mörkt att det inte finns hjälp att få.

Jag

Jag kan inte ändra på någon annan än mig själv. Världens tunga nyheter väcker rädsla i kroppen, men det enda man kan göra är att se sig i spegeln och fråga vad man kan förbättra hos sig själv för att bidra till det bättre.

Drunknar

Finns få uttryck som beskriver känslan av en överväldigande psykisk ohälsa bättre än att drunkna. Som om lungorna fylls av vatten och det enda som skiljer sig från att drunkna är att livet inte tar slut. Det är inte för sent att ställa sig tillbaka upp på benen.

Wilhelm Lindgren

Syfte, idé, mognadstid, skapande. I den ordningen fungerar jag som fotograf. För mig är syftet med en bild som en rot, utan syfte känns en bild obegriplig och platt. Mognadstiden är nyckeln till ett smidigt och effektivt utförande. Tack vare mognadstiden utvecklar jag mina idéer och gör dem genomförbara.
Idén bearbetas, kritiseras och slipas till en utmärkt plan. Jag strävar efter att skapa nya koncept i mina bilder, en gnutta provokation grundar sig oftast i okunskap, och jag älskar att undervisa.

Budskapet är en viktig del även om jag för det mesta inte ens har en bestämd innebörd bakom själva bilden, jag gillar att lämna det åt åskådaren, personligen är feedbacken den av de intressantaste delarna. Att lyssna på vad åskådare förknippar med bilden som jag skapat och på samma gång lämnat budskapet i hens händer är otroligt lärorikt för mig som fotograf. Min grundregel är att försöka inspirera andra och att imponera på ingen annan mig själv.

wilhelmlindgren.com

hello@wilhelmlindgren.com